Tilbage til blog oversigt

Vigtig viden om hundehalsbånd

3. Februar 2021 11:12
SPONSERET INDHOLD

Et hundehalsbånd er ikke bare et hundehalsbånd. Halsbåndene findes i en verden af forskellige farver, materialer og typer. Derfor er vi sikre på, at der også findes et halsbånd, der passer til netop din hund. Inden du går på nettet og bestiller et nyt halsbånd til din firbenede ben, så vil vi gerne give dig nogle gode råd med på vejen.
I artiklen vil vi bl.a. svare på, hvilke halsbånd til hunde du kan vælge mellem, hvorvidt det er lovpligtigt at udstyre hunden med et halsbånd og meget mere. Vi besvarer med andre ord alle de spørgsmål, som du måtte sidde med.

Hunden skal ifølge dansk lovgivning bære halsbånd uden for hjemmet

Ja, lad os da bare slå det fast med det samme og en gang for alle; det er ikke kun en god idé at købe og bruge et hundehalsbånd – det er også lovpligtigt. Halsbåndet skal bæres af alle hunde, der er mindst 4 måneder gamle. Derfor skal du selvfølgelig på jagt efter et halsbånd med navn.

På selve skiltet skal der som minimum fremgå følgende oplysninger:

1) Ejerens navn
2) Ejerens adresse
3) Ejerens telefonnummer

Det kan være en god idé at notere flere telefonnumre, hvis der er mere end én ejer, hvis nu den første ikke tager telefonen.

Derudover skal hunden selvfølgelig føres i snor uden for hjemmet, medmindre man besøger en hundeskov eller andre steder, hvor hunde må løbe frit rundt.

Hvilket hundehalsbånd skal jeg købe?

Dykker du ned i det kæmpe udvalg af hundehalsbånd fra Hooked4pets, så vil du erfare, at der stort set ikke er det, man ikke kan få. Hos anviste forhandler står valget mellem over 200 halsbånd, så der er ingen tvivl om, at du står over for en svær beslutning.

Vi skal selvfølgelig ikke bestemme, hvilket halsbånd du skal købe til din hund, men vi kommer gerne med nogle tips, der kan føre dig i den rigtige retning. Du kan evt. købe en hundesele i samme omgang, hvis hunden også mangler dette.

1.Prioritér hundens komfort højere end alt andet – Spørger du os, hvad den vigtigste faktor er, så vil vi uden tvivl svare komforten. Det er nemlig alfa og omega, at halsbåndet både materialemæssigt og pasformsmæssigt leverer høj ergonomi. Især er det vigtigt, at halsbåndet ikke er for småt og derfor kommer til at sidde for stramt.
2.Gå ikke på kompromis med sikkerheden – For at sikre den højeste sikkerhed kan det være en god idé at gå efter et refleks halsbånd, så hunden let kan ses på afstand om morgenen og aftenen, hvor der kan være mørkt udenfor. Der er sågar mulighed for at købe hundehalsbånd med lys
3. Halsbåndet må også gerne være pænt – Hunden går selvfølgelig ikke op i, hvordan halsbåndet ser ud, så længe det sidder godt og komfortabelt.
Som hundeejer kan du dog måske have nogle præferencer mht. halsbåndets design. Det kan f.eks. være, at du er vild med læder og derfor bestræber dig på at finde et læderhalsbånd. Du skal i den anledning være opmærksom på, om der er tale om ægte eller kunstig læder, da det kan være afgørende i forhold til bl.a. holdbarheden.

Annonce


Hvad tænker du..?