Tilbage til blog oversigt

Gode råd til når du har hunden med i hundeskov

6. Januar 2021 11:19
Hvis du overvejer at tage din hund med i hundeskov, er der flere forskellige ting, som det kan være en god ide at tænke over inden du pludselig står i hundeskoven med din hund. Overordnet set handler det egentligt bare om, at du bruger din sunde fornuft og er ekstra opmærksom på både din og de andres hunde. I denne artikel er vi kommet op med nogle gode råd til dig som vil have din hund med i hundeskove.



Vær altid på vagt



Først og fremmest er det altid vigtigt, at du er på vagt når du har din hund med i hundeskov. Du kan altid snakke med de andre mennesker i skoven og møde nye mennesker, men det er meget vigtigt, at du altid har fokus på hunden og hvad den laver under hele besøget.



Opfør dig roligt



Det er også vigtigt, at du opfører dig stille og roligt, og snakker stille og roligt, da høje lyde eller f.eks. grin fra menneskegruppen kan forskrække hundene, eller gøre dem ekstra ophidsede. Derfor er det vigtigt, at du og de andre hundeejere bare stå og snakker helt stille og roligt, så vil hundene også bare hænge ud sammen helt stille og roligt.



Gem dit legetøj til senere



Når du er i hundeskov, er der simpelthen for stor risiko for at din hund kan komme i konflikt med andre hunde over et stykke legetøj. Dette gælder også godbider. Derfor er det bedst, at du gemmer legetøj og godbidder til senere, og ikke finder det frem i selve hundeskoven.



Hold kontakten med din hund



Det er også vigtigt, at du løbende holder kontakten til din hund imens i er i hundeskoven. Dette behøver ikke at være ved at tage hunden i hundesnor, men blot gennem hele tiden lige at holde øje med den, og lade den vide at du er i nærheden. Leg en hurtig leg en gang imellem, eller klø hunden bag øret inden du sender den tilbage at lege med de andre hunde i skoven.



Ryd op efter din hund



Det er selvfølgelig vigtigt, at du respekterer hundeskoven og rydder op efter din hund. Der kommer enormt mange hunde forbi sådan en hundeskov i løbet af en dag, og hvis hundeejerne ikke sørger for at rydde op efter sig selv og sin hund vil sådan en hundeskov hurtigt blive meget ulækker. Derfor er det meget vigtigt, at du rydder op og gerne bedre andre om at gøre det samme.



Slap af og nyd det



Sidst men ikke mindst, er det vigtigt, at du bare slapper af og nyder turen. Det at tage i hundeskov skal selvfølgelig ikke være stresset, hverken for dig eller din hund. Det skal være en god oplevelse for jer begge to. Derfor er det en god ide at bruge tiden på at slappe helt af og nyde den smukke natur, imens din hund løber rundt og brænder alt sin energi af.

https://www.hundeskove.dk/

Annonce


Hvad tænker du..?