Tilbage til blog oversigt

Mere frihed til både katteejer og kat

25. Marts 2015 08:19
Alle katteejere har prøvet at føle sig frustreret over, at skulle følge deres kats skema, når det kommer til at lukke katten ind og ud. I det kolde vintervejr er de ofte kun ude for, at besørge, og vil derfor ind 2 minutter senere. Ydermere oplever mange katteejere, at deres katte lader frustrationerne gå ud over møbler, dørkarme og andet inventar, når mor eller far ikke er hjemme til, at lukke dem ud.

Men frygt ej, der findes en løsning!

Den billige kattelem

Kattelemmen er løsningen til dig med ude-kat, som er træt af at bruge dine vågne øjeblikke på, at lukke katten ud og ind i pendulfart. Den billige løsning er til dig, der bor i et område du vurderer, er relativt frit for fremmede katte. Kattelemmen diskriminerer nemlig ikke, og det er altså ikke kun din kat der kan komme ind. Denne løsning kan være fremragende, og katten kan komme og gå som det passer den, også når du ikke er hjemme. Denne løsning hører til i den billige ende, og du kan få den fra i omegnen af 100 kr. og op efter, afhængig af, hvilket materiale du vælger. Når du vælger materiale er det vigtigt at medtænke, hvorvidt kattelemmen vil blive direkte påvirket af vind og vejr. Er den meget udsat for eksempelvis regn og sne, så er det måske ikke den billigste du skal vælge.

Kattelemmen med magnet
I den lidt dyrere ende finder du kattelemmen med en magnetløsning. Denne kattelem reagerer på en magnet, som sidder i kattens halsbånd, og åbner når katten er inden for kort afstand. Der er nogle ulemper ved denne løsning. Det er eksempelvis ikke alle katteejere, der bryder sig om ideen om halsbånd til deres kat. Det er også set, at magneten eller selve halsbåndet er faldet af katten, under leg eller kravlen i træer.

Kattelemmen fungerer heller ikke lige så effektivt som den kattelem man kan få med chip.

Kattelemmen med chip

Til sidst kan kattelemmen fås med en chipløsning. Først og fremmest kræver denne løsning, at din kat har en læselig chip i sig. Har din kat ikke dette, kan det let ordnes hos dyrlægen. Kattelemmen kan derefter let kodes med ejers data fra chippen, så kattelemmen kan aflæse netop din kats chip. Denne kattelem er batteristyret, og kræver derfor ikke en stikkontakt i nærheden. Det er dog vigtigt at holde øje med batteriniveauet.

Som med magnetløsningen vil denne kattelem også aflæse kattens chip når den er indenfor kort afstand, og det er altså kun din egen kat der vil have adgang til dit hjem.

Uanset hvilken løsning du vælger, vil både du og din kat opleve en større grad af frihed og selvstændighed, da I ikke længere vil være afhængige af hinanden. Dette vil også betyde, at du vil se at din kat ikke vil kradse i møbler og inventar i samme grad længere, da katten nu har fri adgang til træer og buske, selv når du ikke er hjemme.

Annonce


Hvad tænker du..?