Tilbage til blog oversigt

Træn din hund med gennem leg

18. December 2014 11:19
Træn din hund med gennem leg

Har du haft en hvalp i huset, så ved du også, at der er mange timers træning forude inden lydigheden og de mest basale ting, som sit, dæk og bliv er på plads. En hvalp eller en unghund kræver overskud og tålmodighed. Men vigtigheden af,, at du starter opdragelsen af din hund allerede mens den er lille, kan ikke understreges nok.

Ønsker du, at din hund skal være en homogen del af familien, så er det vigtigt, at du sætter grænser, så hunden føler sig tryg.

Positiv indlæring

Der findes et hav af forskellige hundeskoler og hunde opdragelsesformer og bøger om emnet.. Vi skal ikke gøre os herre over, hvilke der er bedst. Men der er almen enighed blandt hundeeksperter om, at positiv indlæring er den bedste og eneste vej, hvis du ønsker en hund, der er i balance.

Husk at din hund både reagere på din stemmeføring og dit kropssprog. Det betyder også, at hvis du er nervøs i en træningssituation. Så vil din hund også kunne mærke det.


Hundelegetøj som belønning

De fleste hunde reagere på at få en belønning, når de har udført en opgave korrekt. Det kan være i form af din stemmeføring, ved hjælp af en clicker eller i form af en godbid eller ynglings hundelegetøjet. Vælg den løsning som din hund reagere bedst på og som tiltaler dig mest.

Har din hund for eksempel et yndlingslegetøj, så kan du vælge kun at benytte det som belønning. Legetøjet eller plysdyret skal ikke ligge fremme sammen med hundens andet legetøj, men kun gives, når hunden har udført en kommando korrekt. Denne belønnelsesform er meget anvendt i træningen af politihunde og hunde, der udføre andre stykker arbejde.

Blandt det bedste hundelegetøj på markedet finder du hunde frisbees, knudereb, tennisbolde og bidedyr som alle er anvendelige som belønning. Hvilken stykke hundelegetøj din hund foretrækker, ved du helt sikker bedst.


Hundesnacks og hundegodbidder

De fleste hunde vil gøre næsten hvad som helst for en godbid. Derfor er godbidden og den positive stemmeføring nok også den mest udbredte belønning, når vi træner vores hunde.

En godbid, der bliver givet på det korrekte tidspunkt, vil hurtigt lære din hund, hvad dine forskellige kommandoer betyder. En rigtig lækker hundesnack kan også være rigtig god at have i baghånden, når der trænes indkald. Specielt i starten kan lidt ekstra overtalelse være nødvendigt.

Sørg for altid at have kvalitets hundegodbider og hundesnacks i lommerne, så du er parat til at fortsætte træningen.


Husk, at lige meget hvilken belønnelsesform du vælger til din hund. Så er det vigtigt,at belønningen kommer i det øjeblik, som den rette handling udføres. Ellers vil din hund ikke koble handlingen sammen med den positive belønning.

Du kan også vælge at benytte en klikker sammen med hundelegetøjet eller hundegodbidden. På den måde vil hunden også associere lyden (klikket) med noget positivt. Det kan være en stor fordel, hvis du gerne med tiden udelukkende vil træne ved hjælp af klikkeren. Klikkeren kan også benyttes som indkaldslyd.


Annonce


Hvad tænker du..?