Tilbage til blog oversigt

Sygdomme du skal være opmærksom på hvis du ejer en Border Collie

6. Januar 2021 09:42
Kort sagt er Border Collien er helt fantastisk familiehund, som med sine mange egenskaber og flotte øjne er blevet en meget populær familiehund i den danske befolkning. Border Collien er en stor hund med et meget højt energiniveau, som elsker at blive udfordret og at lege. Derudover er den altid meget loyal og nærværende over for sin familie, og har et meget lavt temperament. Hvis du ejer en Border Collie har du uden tvivl også allerede forelsket dig i den, og ser den som lige så vigtigt familiemedlem som alle andre. Overvejer du at købe en Border Collie kommer du helt sikker til, at danne lignende følelser for din nye Border Collie.



Dette betyder selvfølgelig også, at man ønsker det absolut bedste for sine Border Collie, og ikke ønsker at den skal få nogen sygdomme eller komme til skade. I denne artikel vil vi hurtigt gå over hvilke Border Collie skader og sygdomme, som du bør være opmærksom, hvis du ejer en Border Collie.



Hvilke Border Collie skader og sygdomme er det vigtigt, at jeg er opmærksom på?



Heldigvis kan vi fortælle dig, at når det kommer til sygdomme og skader er hunderacen Border Collie ikke meget anderledes end alle de andre hunderacer. Faktisk måske en lille smule anderledes i den positive retning. Du kan finde mange dybdegående statistikker om Border Collie hunderacen på nettet, men kort sagt viser de fleste statistikker at Border Collien skal mindre til lægen, end gennemsnittet af alle hunde.



Den mest almindelige årsag til at en Border Collie skal til dyrelægen er problemer med bevægeapparatet eller at den har fået skader på hud, led, ligamenter, sener eller muskler. Dette skyldes naturligvis Border Colliens meget aktive livsstil, som kan resultere i skader. Dette er dog næsten altid ufarligt, og blot noget der kræver lidt hvile fra hundens side.



Mave- og tarmproblemer kan også være noget der kommer og går, som det også gør ved mange andre hunderacer. Helt sjælendt kan en Border Collie få en diagnose i form af hudsygdomme, øjensygdomme, øresygdomme eller andet – men det er som sagt heldigvis kun meget sjælendt og ikke noget du skal gå og bekymre dig om til hverdag.



Alt i alt er det altså tydeligt, at Border Collien ikke er mere udsat for sygdomme end så mange andre hunde. Faktisk så er den mindre udsat for sygdomme end gennemsnittet. Den typiske årsag til at hundeejere tager deres Border Collie til lægen er skader på fysikken, som blot kræver hvile. Vi håber, at denne artikel gav dig et lidt bedre overblik over hvilke skader og sygdomme du skal være opmærksom på med henblik på din Border Collie. Livsfarlige sygdomme er meget sjældne hos Border Collies, og er derfor ikke noget du skal bekymre dig for uden grund. Et godt tip kan være at holde øje med om hunden går normalt, ellers er det et tegn på end af de nævnte skader.

https://www.hundeskove.dk/blog/border-collie

Annonce


Hvad tænker du..?